Семената от черен кимион са били използвани в древен Египет преди три

...
Семената от черен кимион са били използвани в древен Египет преди три
Коментари Харесай

Кое е лекарството за всички болести, освен смъртта

Семената от черен кимион са били употребявани в древен Египет преди три хиляди години. При разкопките на една от гробниците археолозите са открили бутилка масло, а последвалата експертиза открила, че е направено от кимион. Египтяните са употребявали маслото като един от съставените елементи на противоотровата при ухапвания от змии, като козметично и антихелминтно лекарство, а също по този начин са го яли за възстановяване на храносмилането и действието на бъбреците и черния дроб, пише Лента.ру.

Маслото от черен кимион е популярно освен в Египет. Великите антични гърци Диоскорид и Хипократ са писали за неговите свойства в медицински трактати.
-->
В арабския свят известността на маслото, в допълнение към неговите лечебни качества, се предизвиква от думите, приписвани на пророка Мохамед. Коранът загатва, че той назовава семена от кимион " лекарство за всички заболявания, с изключение на гибелта ".

Маслото от черен кимион се извлича посредством студено сплескване на семената на черно семе. Това едногодишно тревисто растение от семейство лютикови.

Родината на черния кимион е Средиземноморието и Югозападна Азия, където апропо порастват множеството от най-популярните подправки. 

Маслото от черен кимион е богато на витамини и минерали. Съставът, богат на потребни микроелементи, го прави известен във фармакологията, кулинарията и козметологията.

Маслото от черен кимион се състои от мастни киселини: арахидова, омега-9 и омега-6, миристинова, палмитолеинова и др. Ако постоянно приемате масло от черен кимион, тогава тялото ще бъде попълнено със следните витамини:

витамини от група В. Те имат позитивен резултат върху работата на централната нервна система, усъвършенстват метаболизма, понижават риска от развиване на анемия;

витамин А. Помага за поддържане на зрението, покачва защитните функционалности на организма, усъвършенства метаболизма;

витамин Е. Важен за поддържане на бременността;

витамин D. Намалява риска от сърдечно-съдови болести, рахит. Укрепва костите;

витамин С. Повишава имунитета, понижава равнището на " неприятния " холестерол, покачва физическата устойчивост.

„ Също по този начин маслото от кимион съдържа каротеноиди, биофлавоноиди, фосфатидил, фитостероли, осем незаменими аминокиселини и значима дейна съставна част - тихомин,  който е мощен антиоксидант с противовъзпалително, имуномодулиращо и тонизиращо деяние “, изясни терапевтът Мария Веригина.

„ Маслото от черен кимион оказва помощ при язва на стомаха, гастрит, ентерит, болести на жлъчния мехур и жлъчните пътища, контролира киселинността в стомаха “, сподели диетологът Кристина Плотникова пред Lente.ru. „ Но не забравяйте, че това не е лекарство, а съпътстваща поддържаща терапия и всички болести би трябвало да се лекуват от доктор. “

Маслото от черен кимион съдържа субстанции, които могат да понижат отока, да облекчат алергичните реакции, да подсилят имунната система и даже да оказват помощ на тялото до известна степен в битката с раковите кафези.

Маслото от черен кимион има следните свойства:

болкоуспокояващо;

противовъзпалително;

антисептик;

бактерицидно;

антивирусно;

противопаразитно;

укрепване на рани;

противогъбични;

имуностимулиращи.

Има редица проучвания, доказващи изгодите от маслото от черен кимион при лекуването на редица болести. Но си коства да напомним, че неговият резултат към момента не е изцяло изследван и всяка хранителна добавка не може да размени пълноценно лекуване под управлението на умел доктор. Лекарите припомнят: няма магическо хапче и в случай че не водите здравословен метод на живот, всяко лекарство, колкото и потребно да е, няма да помогне да се справите с следствията от неприятните привички.

Помага в битката с рака

Проучванията върху животни показват, че семената от черен кимион могат да спрат растежа на туморните кафези и да понижат честотата на тумори. Ефектът върху хората обаче не е изцяло свестен.

Намалява възпалението и болката при артрит

Учените пробно са доказали, че микроелементите, които са част от маслото от черен кимион, могат да подобрят положението на пациенти с ревматоиден артрит. По време на изследването на част от група от 43 дами с тази диагноза е обещано масло, до момента в който на останалите е обещано плацебо. Месец по-късно пациентите, които са приемали масло от черен кимион, демонстрират понижаване на маркерите за инфектиране на кръвта, както и понижаване на интензивността на болката и подуването на ставите.

Предпазва сърцето и кръвоносните съдове

Маслото от черен кимион има благоприятен резултат върху сърцето и кръвоносните съдове. Той е положително средство за профилактика на хипертония, разширени вени, тромбоза, коронарна болест, атеросклероза.

Помага при алергии

По време на проучване в Съединените щати беше установено , че маслото от черен кимион понижава подуването на носа, назалната конгестия и надлежно оказва помощ за справяне с хрема. Вярно е, че съгласно проучването, с цел да се реализира явен резултат, маслото би трябвало да се приема в продължение на две седмици.

Маслото от черен кимион, заради своите противовъзпалителни и антихистаминови свойства, може също по този начин да понижи проявата на алергии и да помогне за по-бързото премахване на алергичния ринит.

Отървава се от папиломите

Брадавици и папиломи се появяват по тялото заради нахлуване на вируси в тялото. Маслото от черен кимион може да се отърве от неоплазми.

За да извършите това, навлажнете памучен или марлев тампон в топло масло от кимион. След това поставете тампона върху засегнатата област на кожата. Трябва да го оставите за 5-6 часа, тъй че тампонът би трябвало да бъде закрепен с гипс или превръзка. За да се отървете изцяло от брадавици и папиломи, процедурата би трябвало да се повтаря всеки ден в продължение на един месец.

Въпреки това си коства да запомните, че маслото облекчава единствено външните прояви на заболяването. Трябва да се употребява по едно и също време с медикаменти, предписани от доктор.

Помага в битката с диабета

Черният кимион помага за понижаване на равнищата на кръвната захар и холестерола. Хората, които са приемали добавки с черно семе, са имали по-нисък риск от затруднения от диабет вид II. Въпреки това, този резултат на растението върху човешкото тяло следва да бъде изследван в допълнение.

Подпомага стомашно-чревното здраве

Учените стигнаха до извода, че маслото от ким може да усъвършенства процеса на храносмилане и действието на органите на стомашно-чревния тракт. Използването на масло оказва помощ освен за унищожаване на повода за развиването на заболяването, само че и за унищожаване на признаците: пристъпи на гадене и повръщане, киселини и колики.

В допълнение, маслото от кимион оказва помощ за укрепване на увреждане на стомашната лигавица и ускорение на лечебния развой.

Помага за справяне с панкреатит

Можете да приемате масло от кимион единствено след настъпване на ремисия на болестта и след консултация с доктор. По време на обостряне на панкреатит маслото може да навреди.

След въвеждането на масло от черен кимион в диетата, интензивността на проявата на такива неприятни признаци като дискомфорт след хранене, липса на вкус, метеоризъм понижава. Освен това маслото стопира размножаването на патогенни микроорганизми и гъбички.

Предотвратява развиването на рак на простатата

Учените са установили , че антиоксидантът тимохинон е кадърен да потиска растежа на раковите кафези в простатната жлеза. Онколозите са съгласни , че различната медицина става значима като спомагателна терапия за пациенти с рак, както за намаляване на страничните резултати от химиотерапията, по този начин и за усилване на техните антитуморни резултати.

Помага в битката с настинките

Има няколко метода за потребление на масло от черен кимион при настинки.

Рецепция вътре. Чаят с масло от кимион ще помогне за облекчение на настинката. Но тази напитка е само допълнение към предписаната от лекаря терапия.

Стриване. Гърдите могат да се натрият със примес от масло от черен кимион и всяко друго масло в съответствие надлежно 1:5. Втриването ще помогне за облекчение на интензивността на кашлицата.

Запарване на краката. Маслото от кимион има загряващ резултат. Добавя се в съд с гореща вода, след което краката се затоплят в нея. За по-голяма успеваемост във водата може да се добави горчица на прахуляк.

Облекчава запека

Маслото от ким е чудесно средство за лекуване и профилактика на запек. Подобрява чревната подвижност, омекотява изпражненията, отстранява ги без използването на медикаменти. Маслото е изключително потребно като лекарство за запек по време на бременност, по време на кърмене, с нормализиране на изпражненията при деца - в случаите, когато е нежелателно да се пият медикаменти.

Маслото от черен кимион с чай ще помогне да се избегне запек. За да извършите това, прибавете половин чаена лъжичка масло към чаша чай и пийте тази напитка два пъти дневно.

Помага на хора със затлъстяване

Маслото от черен кимион може да помогне на дамите със затлъстяване. По време на изследванията част от участниците в теоретичен опит са приемали плацебо, другата - масло. В края на изследването участниците, които са приемали маслото, са имали понижено тегло, намалена обиколка на талията итриглицериди

.Изследователите също по този начин откриха, че комбинирането на диета с масло от черен кимион с извършения води до загуба на тегло и по-ниски равнища на холестерол.

Коментирайки този факт, ендокринологът на клиниката RZD-Medicine в Твер Анна Куликова обясни, че съгласно правилата на рационалното хранене приемът на всички растителни масла би трябвало да бъде стеснен до една супена лъжица дневно (17 грама). „ Растителното масло, в това число маслото от черен кимион, е 99 % лой. Затова не забравяйте за калориите, тъй като 100 грама масло от кимион са съвсем 900 килокалории! - предизвести тя.

Облекчава астма

Многобройни проучвания върху черния кимион демонстрират, че той облекчава състоянието на пациенти с бронхиална астма.

Спасява от паразити

Маслото от кимион подтиква производството на лизозим, който може да спре размножаването на червеи и други паразити. Елементите, съдържащи се в маслото , имат пагубен резултат освен върху възрастните паразити, само че и върху техните ларви.

Отървава се от хемороиди

Маслото от ким влиза в състава на мехлеми и бани за лекуване на хемороиди. Помага за облекчение или понижаване на болката, стопира кървенето, опростява процеса на дефекация, облекчава възпалението, покачва еластичността на кожата и я защищава от микропукнатини.

За да се отървете от хемороидите, би трябвало да пиете 2,5 мл (чаена лъжичка) масло от черен кимион заран и вечер. Но преди този момент би трябвало да се консултирате с доктор.

Също по този начин маслото може да се нанася върху засегнатата област с памучен тампон. Семената от кимион могат да се прибавят към храната, смесени с вода и мед.

Превод: Стандарт
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР